Bag2Nature bioplastic wordt gemaakt van een mengsel op basis van maïszetmeel. Onze bioplastics zijn "OK-compost" gecertificeerd door AIB-Vinqotte volgens de Europese specificaties EN 13432. Dit wil zeggen dat de folie in een industriële composteerinstallatie binnen 12 weken voor 90% ontbonden is tot water en CO2. logo okc

Verpakking met het OK-Compost logo kan thuis op de composthoop, mag ook in de GFT-afvalbak of kan naar de verbrandingsoven, waar het zijn energie kan vrijgeven voor de elektriciteitsproductie.

Composteerbaar betekent dat het materiaal onder warmte en vocht degradeert tot compost. 

De CO2 die vrij komt bij het composteren is gelijk aan de hoeveelheid CO2 die de maïsplant tijdens zijn groeiproces heeft opgenomen. Bovendien is het productieproces erg energiezuinig; dat houdt in: een lage CO2 uitstoot!

logo composteerbaar
De OK-Compost certificering geldt voor de volledige verpakking. De drukinkten voldoen ook aan de strenge eisen inzake ecotoxiciteit; dit betekent dat de minieme hoeveelheid inkt die er op zit geen invloed heeft op het milieu. milieu cirkel

Elke Bag2Nature biodraagtas krijgt het OK-compost logo dat de bio-afbreekbaarheid certificeert.

Omdat de tas gemaakt is van plantaardig materiaal, betekent dat minder energieverbruik en minder broeikasgas. De landbouwsector vaart er dus wel bij.

 

oogst


Klik hier voor uitleg over de logo's gebruikt mogen worden door Bag2Nature.

Contact de Goede Tas :
Ingrid Rooijers tel: 06-22 92 37 57  |  E-mail: info@degoedetas.nl